Vakantiehuis kempen

Activiteiten

Genieten in de Kempen

Winter of zomer, hier valt altijd iets te beleven

In Den Akker

Er is steeds de mogelijkheid om een rondleiding te volgen op ons akkerbouwbedrijf en voor de kindjes is er een tractorritje mogelijk (vooraf af te spreken). Indien er activiteiten zijn (zoals oogsten met de kruidendorser, ploegen,…) op onze huisakker, mogen de vakantiegangers ook meerijden.
Dit is zeer afhankelijk van de periode en de weersomstandigheden.

Rond de vakantiewoningen bevinden zich kruidenbakken gevuld met allerlei verse kruiden. Deze mogen gebruikt worden door onze gasten. Een heerlijke verse muntthee, zomerse mojito’s, verse dille bij een stukje vis of basilicum om pesto te maken, … alles is mogelijk!

Vergeet ook geen gebruik te maken van onze barbecue. In het midden van onze huisakker kan je helemaal tot rust komen. Je bent helemaal omringd door de natuur. Dit is een leuke picknickplaats.

In de tuin kan je volledig uitrusten in onze grote hangmatten. Ook voor de kindjes is er een speeltuin met trampoline, zandbak, glijbaan en meer. Traptractors en loopfietsjes zijn vrij te gebruiken voor de kleinsten. Ook zullen er kippen aanwezig zijn.

We hebben een kleine wandeling van 4 km uitgestippeld om rondom ons bedrijf op verkenning te gaan met kinderen. Trek bij slecht weer je laarzen aan en leef je helemaal uit tijdens het stappen.

Fietsers kunnen hun fiets/koersfiets/mountainbike veilig en droog stallen. Een fietspomp en klein herstellingmateriaal is ter beschikking. Ook kan je zelf je tweewieler een wasbeurt geven op de voorziene plaats.

Buitenshuis

Mol is een toeristische aantrekkelijke gemeente met vele bezienswaardigheden! Breng een bezoekje aan de toeristische dienst op het adres: Markt 1A in het centrum van Mol, telefonisch te bereiken op 014/330785. Of neem een kijkje op de website: www.gemeentemol.be. Denk onder andere maar aan de Abdij van Postel maar ook de Zilvermeerhaven is zeker de moeite waard.

Voor de kinderen is het Zilvermeer (provinciaal recreatiedomein) in de buurt, waar er een grote speeltuin is en openlucht zwemmogelijkheden. Pakawi park (Olmense zoo) en Bobbejaanland zijn ook in de omgeving. Mol heeft ook een recent nieuw binnen- en buitenzwembad. Circus Bruul met bowling en binnenspeeltuin is ook dichtbij.

Voor de sportievelingen zijn er wandel- en fietsroutes in de vakantiewoningen ter beschikking. De Belse Bossen van Geel zijn voor mountainbikers ook erg in trek. De fietsostrade loopt bijna langs onze accommodatie. Het fietsknooppuntennetwerk passeert vlak bij ons.

Verder is er een fietstocht Toeren bij de Boeren van 40 km, waar we deel van uitmaken. Deze tocht laat je genieten van het prachtige landschap langs Molse landbouwbedrijven en enkele bezienswaardigheden. Zeker de moeite om dit te beleven!